Friends HypothekenBegeleiding

Een huis kopen met vrienden en een hypotheek afsluiten? Met goede begeleiding voorkom je onnodige risico’s. Bij het afsluiten van een gezamenlijke hypotheek komt er van alles op jullie af. Kies daarom voor advies op maat en laat je in het volledige proces begeleiden door een hypotheekadviseur van Friends Hypotheken.

Waarom begeleiding bij een vriendenhypotheek?

Heb je in je eentje niet genoeg geld om een huis te kopen? Het gebeurt steeds vaker dat vrienden samen een huis kopen. Samen kun je nu eenmaal meer lenen dan alleen. Toch zijn er allerlei zaken om rekening mee te houden om op die manier de huizenjacht goed aan te pakken. Bij een vriendenhypotheek dragen jullie gezamenlijk de maandlasten, maar zijn jullie ook allebei aansprakelijk. Door het maken van goede afspraken, ontstaan er minder snel financiële en juridische problemen.

Hoe werkt begeleiding bij Friends Hypotheken

Friends Hypotheken helpt jullie van A tot Z bij gezamenlijk een huis kopen. Jullie wensen stemmen we zoveel mogelijk af bij wat er financieel mogelijk is bij de hypotheekverstrekkers die een vriendenhypotheek aanbieden. De maximale hypotheek wordt altijd berekend op basis van meerdere inkomens. Een samenlevingscontract is niet van toepassing bij een vriendenhypotheek, maar wel is het relevant om zaken vast te leggen. Iemand kan later besluiten om te verhuizen of komt plotseling te overlijden. Stel daarom samen met Friends Hypotheken afspraken op waar iedereen iets aan heeft en voorkom zo problemen in de toekomst.

Neem contact op voor begeleiding

Een vriendenhypotheek vraagt om maatwerk. Wil je weten welke opties en mogelijkheden er zijn? Neem contact op met Friends Hypotheken voor een goed advies.